Легендарният журналист на соца Янчо Таков пише книгата на живота си. Това

...
Легендарният журналист на соца Янчо Таков пише книгата на живота си. Това
Коментари Харесай

Янчо Таков разкрива как е живял с Лили Иванова

Легендарният публицист на соца Янчо Таков пише книгата на живота си. Това ще е книга, в която от първо лице за първи път основателят на " Всяка неделя “ в годините на развития соц ще опише за родителите си Пеко Таков и Вълка, за престоя си в пандиза, за брака си с Лили Иванова и доста други знайни и незнайни неща. 

" Да, пиша сега, не мога да издавам повече детайлности, само че ще приказваме ранна есен “, обясни Янчо пред " България Днес “. Таков-младши в никакъв случай не е бил един от безгрижните представители на алената аристокрация, нищо че татко му е доближен с години до Тодор Живков. Той е квалифициран проектант и мислещ човек. Ръководи " Всяка неделя “ до 1982 г, когато е упрекнат, че е опитал да внесе нелегално през държавната ни граница кожени палта oт Турция и лежи в пандиза над две години. 

Според него обаче ударът е бил против фамилията му, а той е бил претекстът. Легенди се носят за цензурата в тези години, което и самият Таков не отхвърля имало е, " когато се постанова “. " Цензурираха се откровени тъпотии и неистини. Разбира се, и заплахата от деформиране на партийната линия, както написа един наш прочут. Имаше и автоцензура. Каква е разликата от днешния ден ли? Няма разлика. Само дето лъжите и нападателната нецензурност са изнапред помилвани от свещената " независимост на словото “, споделя Таков.

В спомените си превъзходният публицист няма по какъв начин да подмине и брака си с примата на родната сцена Лили Иванова. Кумове на младоженците тогава са Людмила Живкова и Иван Славков.

Бракът на Лили и Янчо не просъществува дълго единствено две години. Разводът е през 1975 година През времето на съжителството си с интелигентния публицист другарката Такова се е чувствала пълностоен член на " златната фамилия “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР